2012. november 3., szombat

Őszi szüneti menü

Kell, hogy az őszi szünetben "értelmes" ételeket együnk, finomakat, érdekeseket, szépeket. Ünnepieket, mert együtt vagyunk és szeretünk így.


A reggeli pirítós (Emma 2 szeletet evett!) kenéséből maradt fokhagyma-maradványokat fokhagymakrémlevesként  tüntettem el, az iskolai "nagyon tömény" milánói mártás helyett mentás-paradicsomos-húsos mártást készítettem.
Elfogyott minden... (Pedig durumliszt, durumtészta is volt az alapanyagok között.)

Sima besamel sok fokhagymával és levesgyönggyel - ha van

Emma fő kedvence volt, hogy a kiskonyhájából való kisméretű tésztaszedőt is használhatta.




Nem aznap, de volt még póréhagymás hús (ez azért jó, mert amúgy utálják a hagymát) krumplipürével és répalepénnyel.

Egy óriási póré, egy óriási vöröshagyma a hús alatt, és olaszos ízesítés volt a titok

4 nagy levesmaradék-répa és 1 krumpli összetörve, kevés liszt, só

Így együtt, kicsit homályosan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése