Egyik kedves barátnőmék új szenvedélye a nyersevés, nála ettem ilyet, és gondoltam kipróbálom.
Az eredeti: Szilda lenropogósa.
Ő arany lenmaggal készítette, én nem, mert igyekszem az itthoni készletet felhasználni amikor kísérletezem...
Az enyémben volt
1 csésze lenmag, 2 marék tökmag,
2 db reszelt répa, 1 db fehérrépa, kb. 15 dkg édeskáposzta, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só.
(A lányok szerint "túúúú-úúúúú-úúúúúú-úúúúl hagymás", de ez kb. mindenre igaz ;) )
Szilda leírása szerint csináltam mindent. Beáztattam a lenmagot és tényleg nyúlnyás lett :)))))
Ráöntöttem a reszelt zöldségekre, összekevertem.
Rásimítottam Enikő barátnőnk tortaformájának rácsos betétjére, amit előtte zsírpapírral beborítottam.
A radiátoron száradt, kb. 1 nap alatt lett tördelhető. Egy kicsit vékony, szerintem hagyhattam volna vastagabbra. Ebből a mennyiségből két 30x40 centis formát tudtam meg"kenni".
Szerintem finom, legközelebb más magokkal kiegészítve is kipróbálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése