2015. június 30., kedd

Vasárnapi "eccerű" paleo


Hálás vagyok azért, hogy a családom kedvencei az egyszerűen, gyorsan és kevés hozzávalóból elkészíthető ételek. Nálunk a "mit főzzek?" kérdésre általában a paprikás krumpli, brassói, tejbegríz és hasonlók hangzanak el.
Ma reggel Emmával a tojáslevesben és paradicsomos húsgombócban egyeztünk ki, pontosabban mindketten örömmel fogadtuk el egymás ötletét. (= konszenzus)

Tavalyelőtt óta amit lehet paleo módon készítek el (ha ettől nem lesz felismerhetetlen az étel).

Így készült a húsgombóc rizs helyett egy kis magliszttel (500 g darált hús - nálunk pulyka, 2 tojás, 1 evőkanál mandulaliszt, 1 evőkanál lenmagliszt, só, kömény, fokhagyma). A paradicsommártás nem újítás, mindig is így volt: fél liter paradicsomlé (most SPAR B) + 1 kisdobozos sűrített paradicsom + só és valami cukorpótló.

A tojásleves pedig simán csak kevés maglisztes rántás fűszerezve (pirospaprika, kömény, só, fokhagyma) és belezutty a tojások.

Éljen a vasárnapi egyszerűség, pihenés, rugalmasság!

Az ételről elfelejtettem fotót készíteni... Ezért egy Emma által lőtt kép Elicről:



Nem értem neki miért áll meg mozdulatlanul...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése