2012. június 29., péntek

Kecskesült

Szeretem a cserekereskedelmet: illóolajért kecskehúst cseréltem...
Most jött el az ideje, hogy egy részét elkészítsem. Sültet terveztem belőle.



Természetesen éppen nagyüzem volt, indulós-pakolós-mindenkifőttételtvacsorázna őrület...


Ezért végül a kacsasütőbe került be a hús, ott először pirítottam-pároltam, majd a sütőben sütöttem 2x20 percig.
Került alá paradicsom (1 db) és fokhagyma (6-7 gerezd), a pároláskor kevés víz.



Amikor megsült, az alja szaftos maradt, nem égett oda (ez nálam ritka, mert ha 5 dolgot csinálok egyszerre, a sütőben lévő dolgok általában hátra kerülnek a memóriában...)


Természetesen nem álltam meg a kóstolást...



Köszönöm a házi biohúst a Tücsökvár tulajdonosainak!
Jó érzés olyan húst enni, amiről tudom honnan jött, tudom kik nevelték, mekkora szeretettel bánnak az állataikkal...


A Tücsökvár most költözés alatt van, de szerintem hamarosan ismét lesz sajt, kozmetikum, ez-az, ahogy őket ismerem :)

2 megjegyzés: