2012. július 17., kedd

Vidéki menü 1.

Rendelkezésre állnak az átlagos konyha eszközei (kicsit komfortosabban, mert van indukciós főzőlapom), de gyorsat és jót akarok főzni...
Amikor itt vagyunk (élünk, bár nyaralunk) általában abból főzök, amit előre beszerzünk, mert 1. a falusi kisbolt messze van, 2. ha lemegyünk sincs semmi, főleg nem zöldség és egészséges dolgok, 3. a férjemre bízni a bevásárlást... hát, nem ez a szakterülete... (4. szeretem a kreatív alkotást, régebben az indexen volt egy topik, ahol pár alapanyagból főztünk ebédet, jó volt)

Hétfő
Gombás krumplileves
(a nagyobbikom 2 hetet volt táborban, meg most velünk is, és sérelmezte, hogy mindenütt "rosszak" voltak a levesek. Ez nem igaz szerintem, de mindegy. Most kifejezetten követeli hogy legyen leves is, pótolni akar :) )

Tökfőzelék kenyérrel
tk. liszttel habarva
(nem tudom miért, nálunk általában nincs feltét a főzelékekhez, kenyérrel szoktuk enni)

Házitököt a szomszéd nénitől kaptunk, az ujjamat is elreszeltem 2 helyen...

Tálalva

Gombák, krumplik, répák gondosan megszámolva



Ráadás: ezt látjuk evés közben


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése