A lila káposztát vékonyra szeletelem (gyalulni is lehet, de nekem azt tilos), és vékonyra szeletelek egy közepes fej hagymát is. Nálam az arány tegnap 1:1 volt, mert a kutyán kívül senki nem volt körülöttem, őt meg nem zavarja ;)
A hagymát szoktam először a dobozba tenni és besózom, majd kicsit később teszem hozzá a káposztát (így a hagyma szottyos lesz és nem annyira csíp, a káposzta viszont ropogós marad.)
Az aktuális kedvemnek megfelelően fűszerezem (kömény, fokhagyma, ...), majd hozzáadok egy kevés majonézt (én zsírcsökkentett édesítőszerest használok vagy sajátot készítek), összekeverem és kész.
![]() |
| Tudom, tudom, evés közben nem olvasunk. De ;) |
Tegnap ebédről megmaradt a fele, ezt este egy kevés ír sajttal és tejföllel gazdagítottam és kiflivel megettem. Talán még kockázott savanyú uborka mehetett volna bele, de sajnos ez csak most jutott eszembe...
![]() |
| Az esti változat |
(Az ebédem: a hétvégén konfittált hús maradéka, hozzá hagymás törtkrumpli, a zöldek benne medvehagymalevelek :D )



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése