2022. szeptember 14., szerda

Gluténmentes májgombóc

Hát, ahogy leírom, tudom hogy nem is volt gluténmentes, mert bóti májkrémből volt... Ha neked gm kell, csinálhatod sima főtt csirkemájjal is (ugyanannyi mennyiség, mintha májkrémmel dolgoznál, kb. egy marék, amit összeabriktolsz, és én tennék hozzá kicsi zsiradékot is.)


szóval akkor ez a LehetettVolnaGluténmentes májgombóc

Maradék májkrém, 1 tojás, annyi zöldbanánliszt, amennyit felvesz (de bármilyen gm liszt lehet, mindegyik jó, csak figyelj, mert különböző mennyiségű liszt kell hozzá), só, bors.

Kicsit hagyni kell dagadni, 5-10 percig. Aztán levesben vagy sós vízben kifőzni. Én úgy tanultam, hogy logobó vízbe téve akkor van kész, amikor feljön a víz tetejére... De ezt jó, ha nem hiszed el, hanem valamikor a fővés közepén átfordítod. 



Nekem nem mindig van kedvem ezzel pepecselni, de néha megkívánom, és olyankor rájövök, hogy nem is olyan nagy macera... És mindig visszahozza a gyerekkoromat, a nagymamám leveseit. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése