2011. március 12., szombat

Tavaszolunk...

... a hétvégén! Végre megyünk a telekre! Mind nagyon várjuk, akkor is, ha munkás lesz (ásás, ültetés, javítgatások), ha hűvös lesz (kandalló), ha nincs tűzhely...

Na, ez itt a lényeg: mivel MÉG nincs beépítve a tűzhely-sütő és nincs konyhapult, elég nehézkes a főzés. Egy jó vétel eredménye, hogy van új mikró (a régi valami űbersz@r, az előző tulaj hagyta ránk... Pedig a régiségkereskedő biztos hálás lett volna érte...), van olajsütő és vízforraló és hűtő-fagyasztó.
Ez egy "kempingcsaládnak" éppen elég, megoldjuk. Amikor megvettük a házat, megfogadtam, hogy nem engedek be felesleges holmikat, levetett-használt-rossz-ronda holmikat, amik már máshová nem jók. Nem kell csilivili, új vagy drága legyen, de legyen jó, használjuk, lássuk szívesen. Rosszul vagyok az olyan "nyaralóktól", ahová a lyukas ágyak kerülnek le, ahol minden szakadt és avítt, használhatatlan, leesik, folyik és csöpög. Hogy lehet úgy "nyaralni", hogy az ember közben ezen idegeskedik?? (Nem a szegénység zavar, volt részem benne, inkább az, amikor nem tudunk dolgokat elengedni, eldobni, inkább feleslegesen, már mindenki rossz érzése MELLETT is ragaszkodunk... Persze ehhez jön, hogy nem KELL mindent megvenni... De ez nem filoblog, és nem is az én profilom.)
Kedvencem a lyukas ágy után a hámló teflonos serpenyő, mert "jó az még"...

Szóval: tavaszolunk, ezért én egy hete főzök-főzök-adagolok. Mit vigyünk olyat, amit könnyű megmelegíteni, nem kell hozzá sok edény(mosogatás), eláll, egészséges, szállítható.

Leírom, miket viszünk: lassan meghívhatjuk a barátainkat is...
Kelkáposzta főzelék (hozzá fasírt), borsópörkölt (hozzá majd [bio]neszkrumplipüré - itt röhögni kezdek a bio beszúráson, a szerk.), csirkepörkölt (hozzá tészta), kifőtt tészta üresen (pörkölthöz v. mákkal v. eredeti terv szerint káposztával, de azt már Meső bekebelezte, aminek szívből örülök!!), pásztortarhonya, sült csirkecomb velesült zöldségekkel (ezt már nem lett volna fontos elkészíteni, de maradt, és nem akartam hétvégére itthon hagyni nyersen), csirkeaprólék leves eperlevéllel (amiből vittem Boginak, aki evett belőle, éljenéljen!!). Ehhez jön még: szárzeller meg még ez-az a salátákhoz, savanyú ubi, kenyér, sajt, vaj, felvágott. Plusz a szokásos napi cikkek (amit nem hagytunk ott télre): teák, neszkávé, müzlinekvalók, tehénbőljöttej)...
(Mit viszünk még: váltóruhákat, könyveket, rejtvényt, növénymagokat, a függőágyat, a hintakendőt SATÖBBBBBI. És nagy eséllyel nem megy fel a kocsi, mert a télen nagyonokoskedvesrendes embereknek muszáj volt szétrodeózniuk a vizes földutat...)

Néhány kép, csak hogy sajnáljatok ;)))


Volt egy segítőm is, pizsamás-hátizsákos...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése