2016. június 29., szerda

Egy nap köles

Hétfői menünk:
Szalonnás kölessel töltött gomba
Halpogácsa
Karfiolrizs


100g kölessel készült el az összes étel, ami azt jelenti hogy elég diétásan ettünk :) A köles CH tartalma 73 g/100g, ezt ketten két evésre (4 adag) fogyasztottuk el.
A kölest háromszoros mennyiségű vízben feltettem főni, ízesített vízben. Kb. 15 perc alatt fő meg, utána még a gőzében hagytam "szétmállani".

Szalonnás kölessel töltött gomba

Felkockáztam egy kevés kolozsvári szalonnát (kis kókuszzsíron), és megpirítottam rajta a gombák tönkjeit, 1 szem paradicsomot, fűszereztem. Majd hozzákevertem a köles feléhez. Kicsit száraznak találtam, ezért tettem még bele 2 kiskanál tejfölt. Belenyomkodtam a kalapokba,



a segéderőm reszelt sajtot, amit rálapogattunk.




Halpogácsa
Nemrég olvastam egy blogon, és kedvet kaptam ahhoz hogy kipróbáljam: két doboz szardíniából, a maradék kölesből és 1 tojásból készítettem, majd a sütőparírra rakosgattam a gombák mellé. Só nem kellett hozzá, a szardínia nagyon sós volt még nekem is.
(Az eredeti recept tök más volt, azért nem linkelem.)

Együtt sültek 30 percet 190 fokon. Majdnem túl sok lett...

Karfiolrizs
Nem szeretem ha ködösítünk, vagyis pontosabban: azt szeretem ha nevén nevezünk dolgokat. Ez pirított karfiol... de valahogy mégis karfiolrizsnek hívom én is... néha meghasonlik az ember :)))
Fél fej karfiolt apróra vagdaltam és megpirítottam (só, kömény, asofeotida). Majd megettük.



A jól ismert Kisvakondos terítő és a Thai bögrés leves



A thai leves doboza
Megjegyzés: a Lidlben vettük, kókusztejes, nagyon fűszeres, igazi melegítő leves. Gyerekeknek nem ajánlom, de hűvös napokra nagyon. Tegnap itt 22 fok volt.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése