2013. július 9., kedd

Nyári egyszerű 1.

Frankfurti leves
Rakott tészta

Nyáron igyekszem gyorsat és egyszerűt főzni, az is fontos, hogy ne maradjon alapanyag (főleg ha nem fagyasztható), és maradék ne kerüljön a szemétbe.

Egy kb. kéthetes távollét előtt ez még fontosabb: a "rendes" hűtő leolvasztódik, ezért valami vagy mélyhűtőbe kerül vagy kidobásra, de leginkább felhasználni szeretem.

A nagyiéktól előző héten kapott helyre kis kelkáposzta nem lett főzelék, viszont "fél fejéből" és az előző napi maradék 1 virsliből és a kicsi maradék füstölt kolbászból frankfurti leves lett. (Joghurttal, mert a tejföl már elfogyott...) (És a másik fél fej feldarabolva a fagyasztóba került.)

 A pár nappal korábbi kifőtt tészta maradékából és némi paprika-paradicsom és darált hús mártásából (az frissen főtt, reggel 7-kor) rakott tészta lett, a szintén maradék sajttal a tetején. (A reszeléstől most is megmentett Juli és a férjem, de már Emma is gyakorol szorgalmasan, ezt köszi.)







Szerintem szép :) De finom is volt, mert ketten megettük ebédre és vacsorára. Ja, nem, még a másnapi EMK-ra is ebből vittem dobozban :)

Volt még egy nagyon finom egyszerű citromos bögrés süti, de azt majd következőre írom, mert a képek az éppen lemerült fényképezőgépen vannak...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése