2013. július 19., péntek

Répa-ropi vagy répapufi

Igazság szerint répás puffancs a neve, de nálunk minden szójátékká lesz...

Volt a finom, már párnapos répa (4 nagy, de egyet nyersen megettünk), és nem is tudtam mihez használnám fel. Ezért lereszeltem két krumplival együtt, adtam hozzá kb. 5 dkg tönkölylisztet, 1 db tojást, egy kis sajtot, sót, köményt. És egy kis olajat, mert sütőben akartam megsütni (kb. 4 ek.)





A lányok kibélelék a tepsit amíg melegedett a sütő. Rálapogattuk a pufikat, majd megsütöttük, 200 fokon 15 perc alatt.





És mi történt? Ritkán hallom, ha zöldségekről van szó: "húdefinooooooooooooom" kérekméééééég!"

(30 dkg sárgarépa 30 g CH,
10 dkg krumpli 20 g CH,
5 dkg liszt 35 g CH
Ez kb. 15 pufi, ezért szénhidrátbombának éppen nem mondható.
A sütőben sütés miatt nem is olajos.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése